Cautare
, Contributor

Auto |
|

Ion Țiriac a primit două premii internaționale

Ion Țiriac a primit două premii internaționale pentru modelul de colecție Rolls-Royce Phantom IV Hooper Sedanca de Ville, în cadrul concursului de eleganță Pebble Beach Concours d’Elegance 2015.
 aboneaza-te
Tiriac Collection_Pebble Beach 2015 (4)

Modelul Rolls-Royce Phantom IV Hooper Sedance de Ville aparține lui Ion Țiriac și a fost premiat la ediția curentă a concursul de eleganță Pebble Beach Concours d’Elegance 2015. Modelul este din 1952 și s-a clasat pe locul I la categoria ,,Rolls-Royce and Bentley Postwar”, prin care a fost validat drept cel mai bine restaurat vehicul din secțiunea sa.

Alături de acest premiu, autovechiculul a primit și distincția ,,Lucius Beebe Trophy”, pe care juriul îl consideră a fi în asentimentul lui Lucius Beebe, unul din primii membri ai juriului Pebble Beach Concours d’Elegance 2015.

 aboneaza-te
Tiriac Collection_Pebble Beach 2015 (3)

Între 1950 și 1956 au fost fabricate 18 unități Rolls-Royce Phantom IV, care puteau intra exclusiv în proprietatea șefilor de stat, iar în prezent, mai există 16 modele. Exemplarele au caroserii realizate de constructori independenți, iar pe capotă se află varianta îngenuncheată a statuetei ,,Spirit of Ecstasy”.

Exemplarul câștigător la ediția din acest an a concursului de la Pebble Beach și parte a Țiriac Collecțion a fost deținut anterior de Aga Khan al III-lea, al 48-lea Imam al comunității Nizari Ismaili.

Anual, aproximativ 200 de motociclete și mașini exclusiviste defilează la Pebble Beach și sunt jurizate în funcție de acuratețea lor istorică, de valoarea tehnică și de stil. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii