FacebookTwitterLinkedIn

Arena are o suprafață construită de 4.863 mp, o capacitate de 500 de locuri și este construită după indicațiie Federației Internaționale de Hochei și după cele mai recente norme olimpice internaționale. Principalul său scop, potrivit reprezentanților acesteia, este să încurajeze practicarea sportului în rândul copiilor, tinerilor și să sprijine echipele sportive în atingerea celor mai înalte performanțe.

Pentru început copiii și elevii care vor să practice sporturi pe gheață vor putea folosi patinoarul în mod gratuit, iar transportul le va fi asigurat de un autocar. Totodată, pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 8 ani se vor organiza cursuri de hochei și patinaj, în cadrul unei școli dedicate, iar pentru publicul larg accesul va fi permis începând cu primul trimestru al anului 2017.

„Acesta este dedicat în exclusivitate copiilor si juniorilor, dacă după orele în care copiii și juniorii nu-l mai întrebuințează rămâne ceva, cu placere il dau tuturor. Este un patinoar care este deschis 12 luni pe an, este un patinoar cu un teren de hochei care poate să fie folosit 24 de ore din 24”, a declarat Ion Țiriac la inaugurarea Telekom Arena.

Unul dintre mesajele pe care omul de afaceri le-a transmis a fost că „se poate” în mai puțin de trei luni de zile.

„Ceea ce vedeți este o mică picătură, nimic mai mult, nimic mai putin, intr-o mare a sportului, marea României – nu Marea Neagră. Singura concluzie pe care trebuie sa o tragem este că se poate, exact pe locul unde stați, acum trei luni de zile erau cartofi sau varză (…), deci în mai putin de trei luni de zile am facut acest lucru”, a adăugat Țiriac.

În plus, arena va putea fi folosită în campionatul național de hochei pe gheață și este singurul patinoar din zona București-Ilfov realizat în urma unei investiții 100% private. Totodată, amplasamentul pune la dispoziția vizitatorilor patru vestiare pentru echipele de hochei, șase vestiare individuale pentru patinatori sportivi și un vestiar pentru publicul larg.

În cadrul evenimentului de deschidere al arenei au fost prezente personalități marcante din lumea sportului românesc precum: Simona Halep, Horia Tecău, Ilie Năstase, Mihai Leu, Mihai Covaliu, Elisabeta Lipă, Andreea Răducan, Violeta Beclea-Szekely, Octavian Belu, Mariana Bitang, Sandra Izbașa, Bogdan Stelea și Marius Copil; precum și oficialiăți: – Ambasadorul Canadei în România – Kevin Hamilton, fostul ministru delegat pentru învățământ superior, Mihnea Costoiu și Primarul orașului Otopeni – Silviu Constantin Gheorghe, dar și a circa 150 de elevi din orașul Otopeni.

Inițiativa Fundației Ion Țiriac de a face sporturile pe gheață accesibile celor mici este susținută de Telekom Romania, Allianz-Țiriac, Dedeman și Skoda.

Un nou investitor global pe piața locală de gaze și energie: grupul Allianz preia 30% din E.ON Distribuție

Românii au o relație proastă cu sportul