FacebookTwitterLinkedIn

În ultimii ani însă, îl găsim în postura de director al fondului de investiții GreenLight Invest. Cea mai vizibilă investiție a fondului este site-ul de comerț electronic elefant.ro.

Intenția investitorului este de a-l transforma într-un veritabil Amazon românesc. Anul trecut și anul acesta, Sturza a consolidat și extins portofoliul fondului. La elefant.ro, businessul său de comerț online, a adus forțe proaspete. Radu Georgescu și Diwakar Singh (ambii din compania GeCad) au devenit  membri nonexecutivi ai boardului elefant.ro. Totodată, fondul a demarat un proiect de parc tehnologic la Cluj-Napoca, Liberty Center, care va atrage investiții de peste 20 de milioane de euro. În 2011, a cumpărat și o companie IT, Bunstudiu, care este lider pe piața SEO.

Pentru sfârșitul anului și începutul lui 2013 pregătește un proiect industrial la Baia Mare. Pentru perioada de criză, investitorul anunțase că are disponibili 20-30 de milioane de euro, bani care urmau să fie investiți în companii antreprenoriale din vestul Europei. Pe lângă obiectivul financiar,aceste companii urmau să facă export de tehnologie în România. Planul a fost schimbat și Sturza a mers mai mult pe start-up-uri și achiziții în România.

Ca antreprenor, de-a lungul anilor a experimentat mai multe domenii, precum industria alimentară, agricultura, imobiliarele, IT-ul, petrolul, distribuția de gaze, industria textilă sau sectorul bancar.

Guvernul Ion Sturza din Moldova care a rezistat doar nouă luni la putere a fost creditat drept cel mai bun la capitolul imagine externă. Omul de afaceri este absolvent al Facultății de Economie din Chișinău. După facultate, a avut funcții în zona relațiilor economice și culturale externe. Timp de doi ani, a lucrat în cadrul Asociației de Prietenie cu Țările Străine. De asemenea, a avut o funcție de conducere în cadrul unei Asociații de Comerț Exterior.