Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Afaceri |
|

Ion Sturza, fondator și proprietar Fribourg Capital, își pregătește succesiunea

Omul de afaceri Ion Sturza lucrează la un plan de succesiune, astfel încât membrii familiei sale să își schimbe contribuția sau pachetul de acțiuni în cadrul holdingului.  
072 100BH Ion Sturza

Ion Sturza este fondatorul și proprietarul fondului de investiții Fribourg Capital, activ pe piață locală încă din 2009. În ultimii ani, omul de afaceri s-a concentrat pe zona imobiliară, prin dezvoltarea Liberty Technology Park din Cluj (pe care l-a vândut în 2019), dar și în zona de retail, cu firma Elefant Online. În portofoliul antreprenorului se află și acceleratorul Spherik, precum și investiții în diferite start-up-uri din domeniul tehnologiei. 

“Ambii copii sunt activi în companiile noastre și sper că vor gestiona afacerile, de pe pozițiile operaționale, mai departe. Asta nu înseamnă că eu mă retrag sau că nu va fi un consiliu de familie”, a declarat Ion Sturza, pentru Forbes România.

Antreprenorul lucrează la un plan de succesiune prin care, treptat, membrii familiei sale își vor schimba contribuția și vor avea alte pachete de acțiuni în holding, pentru ca tranziția către următoarea generație să fie corectă și lină. “Dacă ajungi în poziția să te gândești la lucrurile acestea atunci când trebuie să faci propriu-zis această acțiune, și nu din timp, e târziu. Trebuie să ai grijă ca succesorii tăi sau membrii familiei să aibă o educație bună, o cunoștință bună a proceselor business-ului, și nu doar să aștepte să vândă tablourile de pe pereți”, conchide el.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii