Cautare




, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes 500 |
|

Ion Sandu – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Ion Sandu Avere: 20 de milioane de euro Varsta: 51 de ani Resedinta: Arad Domeniu/Companie: Construcții, imobiliare Pasiuni: elicoptere, masini, sport

Ion Sandu, fost atlet şi investitor în sport, a devenit în ultimii ani un prosper om de afaceri în Arad. Fostul patron al echipei fanion de fotbal a municipiului Arad – UTA, pe care a şi promovat-o în liga naţională, a investit sume importante, cu multe zerouri, în „Bătrâna Doamnă“, dar în prezent controlează clubul galben-albastru Gloria Arad.

Născut în comuna Horia din judeţul Tulcea, Ion Sandu a practicat atletismul de performanţă. A devenit campion naţional al României la atletism (probele de 100 şi 200 de metri plat), dar şi campion balcanic la 100 m plat. Întreprinzător, inspirat şi orientat, în scurt timp după Revoluţie a devenit un important om de afaceri, iar astăzi conduce societatea PAB România. A rămas, în acelaşi timp, un mare susţinător al atletismului şi a iniţiat şi finalizat mai multe proiecte în sportul arădean şi românesc.

A înfiinţat Asociaţia Atletismului Arădean şi a realizat parteneriatul cu Clubul Sportiv Municipal Arad, acţiune care a contribuit decisiv la declanşarea marilor performanţe în perioada 2002-2005, la Arad. Patron al primului club privat de atletism, Ion Sandu a dus în 2004 la Olimpiada de la Atena nu mai puţin de şase sportivi. Trei dintre ei – Ionela Ţârlea, Marian Oprea şi Maria Cioncan – s-au întors cu medalii. A fost vicepreşedintele Federaţiei Române de Atletism, iar în calitate de preşedinte onorific al CSM Arad – PAB România a fost distins cu meritul „Ordinul sportiv clasa I“, în 2004. A urmat apoi o perioadă de nemulţumiri care l-au făcut să se retragă din sport şi să se concentreze mai mult pe business.

Ion Sandu controlează, astăzi, PAB România, companie specializată în realizarea de construcţii industriale, civile şi agricole cu afaceri de circa 34 de milioane de euro anul trecut, în creștere cu peste 40% față de 2009. Firma a realizat proiecte pentru Selgros, Metro, Hornbach, Dedeman şi Contitech.

În planurile omului de afaceri arădean se regăsea şi o investiţie de 6 milioane de euro pentru construcția unei fabrici de confecţii metalice şi panouri sandvici pentru hale industriale la Sfântu Gheorghe. Investiţia urma să fie realizată prin compania Corus Building Systems, controlată tot de către el, iar afacerea de 12 milioane de euro trebuia să se realizeze, în parteneriat, 50-50%, cu gigantul britanic Corus, din industria oțelului, cu afaceri de 12 miliarde de euro. Ion Sandu este bun amic cu un alt afacerist important, Marius Vizer. Cei doi au fost văzuţi de mai multe ori la meciurile de fotbal din Arad, coborând din elicopterul pe care Sandu îl deţine, chiar în vecinătatea stadionului.

Vezi care era avera lui Ion Sandu în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii