Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Ion Roșu – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Ion Roșu Avere: 13 milioane de euro Varsta: 41 de ani Resedinta: Giurgiu Domeniu/Companie: Construcții, transporturi aeriene, imobiliare Pasiuni: sport, masini, elicoptere

Corsarul Rosu, grup de firme deţinut de Ion Roşu şi fratele său Constantin, a fost constituit iniţial, în 1993, ca o mică afacere de familie. Principala companie, Corsaru Rosu Impex 93 SRL, a cunoscut însă o dezvoltare rapidă, devenind în 2007-2008 lider în producţia de agregate de balastieră, materiale de construcţii şi transport pentru materiale de construcţii, în zona de sud a ţării, în special în zona Capitalei.

Dar a venit criza, care i-a dat complet peste cap planurile de viitor ale antreprenorului Ion Roşu. Afacerile companiei de construcţii s-au înjumătăţit în 2010 şi 2009, faţă de un nivel record de 10 milioane de euro în 2008, iar profiturile s-au transformat în pierderi importante. A renunţat şi la o parte dintre angajaţi, aproximativ 50 la număr, însă revigorarea businessului continuă să întârzie. Nici investiţiile din domeniul imobiliar nu au dat rezultatele scontate. Proiectul rezidenţial LaReviere, situat pe autostrada Bucureşti – Piteşti, parţial finalizat ar fi urmat să se întindă, potrivit planurilor iniţiale, pe o suprafaţă de peste 36.000 de metri pătraţi şi să cuprindă 60 de vile.

Chiar dacă preţul pe metru pătrat construit se situează între 380 de euro (la roşu) şi 700 de euro (cu finisaje), cumpărătorii nu se înghesuie. Antreprenorul deţine terenuri a căror suprafaţă totală depăşeşte 150 de hectare. Le-ar vinde, ne mărturisea în urmă cu ceva timp, dar nu are cui. Ion Roşu a investit şi în domeniul transporturilor aeriene, deţinând un elicopter care operează în regim de taxi.

Vezi care era averea lui Ion Roșu în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii