Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Ion Rădulea

ion radulea.jpg
Avere: 50-52 milioane de euro Vârsta: 52 de ani Reşedinţă: Bucureşti Domeniu: imobiliar
Criza a întârziat mult planurile de dezvoltare anunţate de proprietarul platformei Semănătoarea, Ion Rădulea. A reuşit totuşi să construiască şi să vândă două clădiri de birouri pentru circa 100 milioane de euro către grupul austriac Europolis. Pentru restul proiectelor încă mai caută bani.

Dacă ne raportăm la declaraţiile din urmă cu cinci-șase ani, pare destul de puţin. Dacă ţinem cont de contextul pieţei, situaţia se vede altfel. În 2004, Rădulea declara că intenţionează să realizeze un proiect imobiliar cu o valoare estimată a investiţiilor de circa 1,3 miliarde de euro. Antreprenorul bucureştean recunoaşte că l-a cam ţinut în loc criza în ultimul an şi jumătate, iar prognozele de revenire a pieţei nu sunt nici ele prea optimiste. Cu toate astea, nu a renunţat la proiectele sale. Vrea în continuare să facă la Semănătoarea birouri, dar şi locuinţe şi spaţii comerciale. De altfel, are în plan patru clădiri de birouri. Mai are însă un of: aşteaptă să revină creditarea, mai ales pe rezidenţial. Este pregătit să înceapă, doar banii să-i găsească. Are ca şi finalizată proiectarea, mai rămâne de depus documentaţia pentru locuinţe. Aceasta ar fi a doua fază a proiectului imobiliar proiectat de firma River Invest, dezvoltatorul Sema Parc.

Sumele programate pentru investiţii în perioada 2009-2011 se ridică la 140 milioane de euro, din care au fost alocate deja 40 milioane de euro. Prima fază a complexului Sema Parc, finalizată deja, a inclus două clădiri de birouri totalizând 50.000 de metri pătraţi. Acestea au fost cumpărate de fondul de investiţii Europolis pentru circa 100 de milioane de euro.

El mai deţine împreună cu Alexis Bonte, proprietarul farmaciilor Centrofarm, un teren în aproprierea fabricii APACA, de 5,3 hectare. Cât despre producţia de combine agricole, altădată activitatea de bază la Semănătoarea, se pare că este de domeniul trecutului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii