Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes 500 |
|

Ion Cezar Muntean – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Ion Cezar Muntean Avere: 16-17 milioane de euro Varsta: 47 de ani Resedinta: București Domeniu/Companie: Industria alimentară, distribuție  

Ion Cezar Muntean este administratorul companiei Morărit şi Panificaţie Băneasa, unul din cei mai importanţi jucători pe piaţa de profil. Compania a intrat în anul 1996 în portofoliul grupului Overseas, cu capital româno‑belgian, unul dintre cei mai cunoscuţi distribuitori de produse alimentare. Muntean se află pe lista acţionarilor, alături de Mihai Pagnejer, administratorul Overseas. După privatizare, Băneasa şi-a restructurat în 2007 activitatea pe trei divizii, respectiv Moara de Grâu, Paste Făinoase, precum şi Panificaţie, Produse de Panificaţie şi de Patiserie. Mişcarea s-a făcut pentru o mai bună gestionare a activităţilor firmei. Nu este însă singurul activ din industria de profil deţinut de Overseas. Tot în 1996, grupul a preluat şi Lujerul, unitate închisă în prezent.

Acţionarii Overseas au scos de mai multe ori la vânzare terenul fabricii din Capitală, anunţând chiar la un moment dat că se aşteaptă să obţină peste 40 milioane de euro pe teren. A venit însă criză, care i-a gonit şi pe eventualii investitori. Cât despre o posibilă reluare a activităţii, nu s-a mai auzit practic nimic. Overseas mai deţine şi o fabrică de preparate din carne fierte şi refrigerate – o investiţie de 3 milioane de euro. Cea mai bună poziţie pe piaţă Overseas o deţine pe distribuţie. Prima entitate a Overseas Group Impex a fost înfiinţată în anul 1992. Reţeaua a fost dezvoltată continuu de‑a lungul timpului, ajungându‑se la deservirea unui număr de peste 15.000 de clienţi.În timp, Overseas a devenit un furnizor important de produse alimentare fabricate sub marcă proprie sau privată.

Vezi care era averea lui Ion Cezar Muntean în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii