FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit șefului Statului, România va furniza până la 200.000 de doze de vaccin către Republica Moldova.

„Susţinerea procesului de vaccinare anti-Covid-19 a cetăţenilor Republicii Moldova prin furnizarea a până la 200.000 de doze de vaccin şi trimiterea la Chişinău în etapa imediat următoare a unei echipe de experţi români care să împărtăşească din experienţa României şi să ajute la pregătirea strategiei de vaccinare. Este însă necesară o cooperare strânsă cu autorităţile de specialitate ale Republicii Moldova şi implicarea acestora”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

De cealaltă parte, Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova a punctat că dozele vor fi utilizate, într-o primă etapă pentru imunizarea personalului medical.

„Ne bucurăm de deschiderea României de a oferi vaccinuri în Republica Moldova cât mai curând. Aceste vaccinuri, destinate în special lucrătorilor din prima linie, lucrătorilor medicali, vor salva vieţi şi ne vor ajuta să oprim răspândirea infecţiei”, a completat președintele Republicii Moldova.

Totodată, președintele Iohannis a declarat că România va mai furniza Republicii Moldova medicamente, dar și echipamente medicale și de protecție pentru îngrijirea pacienților infectați cu virusul SARS COV-2.