Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Uncategorized |
|

Iohannis a avizat cererea de urmărire penală pe numele lui Petre Tobă

Președintele Klaus Iohannis a avizat cererea de urmărire penală pe numele fostului ministrul al Afacerilor Interne, Petre Tobă. Petre Tobă este acuzat de procurorii DNA că a favorizat făptuitorii în dosarul privind faptele de corupție ale foștilor șefi de la DIPI.
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

“Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis joi, 8 septembrie a.c., Ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a domnului Tobă Petre, Ministrul Afacerilor Interne în perioada noiembrie 2015 – septembrie 2016, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 280/P/2016 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, se arată în comunicatul publicat de Administrația Prezidențială. 

Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea acestei cereri.

În dosarul instrumentat de DNA, procurorii au constatat că angajați din cadrul DIPI, sub pretextul existenței unor cheltuieli pentru activități informativ-operative, au întocmit rapoarte care au fost aprobate de persoane din conducere și în baza cărora sume din fondurile operative au fost folosite, în mod nelegal, pentru cheltuieli de protocol, înzestrarea instituției ori au fost folosite in interes personal de către persoane din conducerea instituției.

vezi și: https://www.forbes.ro/ministrul-demisionar-petre-toba-fost-permanent-atacat-inca-din-primele-zile-ale-mandatului-67772

sursă foto:  dreamtimes.com © Gabriel Petrescu

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii