Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Ioana Uricaru a câștigat premiul pentru regie „Inima Sarajevo” la Festivalul Internațional de Film de la Sarajevo

Regizoarea filmului „Lemonade”, Ioana Uricaru, a câștigat premiul „Inima Sarajevo” pentru cel mai bun regizor, premiu decernat joi seara la Teatrul Naţional din capitala bosniacă, în cadrul galei Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo, informează Agerpres.
Ioana Uricaru Sarajevo

În aceeași competiție, filmul „Dragoste 1. Câine”, regizat de Florin Şerban, a obţinut cele două premii Partner’s Awards acordate de Asociaţia cineaştilor bosniaci: Premiul Reţelelor de Cinematografe de Artă din Europa (CICAE) şi Cineeuropa, care se acordă pentru calitatea artistică.

Pelicula „Lemonade”, produsă de Cristian Mungiu, reprezintă debutul în lungmetraj al regizoarei Ioana Uricaru (foto). „Lemonade” spune povestea Marei, în vârstă de 30 de ani, care s-a stabilit în SUA împreună cu Dragoş, fiul ei de nouă ani, după ce se căsătoreşte cu Daniel, un american angajat în construcţii.

Pentru Premiul „Inima Sarajevo” Ioana Uricaru a fost recompensată cu 10.000 de euro.

Filmul „Dragoste 1. Câine” spune povestea lui Simion, un pădurar ce trăieşte de ani buni izolat în padure şi care, într-o dimineaţă, găseşte în pădure o femeie bătută.

Festivalul de la Sarajevo din acest an a atras peste 100.000 de vizitatori şi 2.600 de oaspeţi acreditaţi, fiind unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din Balcani.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii