Cautare
, Contributor

Forbes 500 |
|

Ioan Ţiţeiu

Avere: 17-18 milioane de euro Vârstă: 53 de ani Reşedinţă: Covasna Domeniu: Construcţii

Ioan Ţiţeiu este de profesie inginer, iar, în prezent, controlează producătorul de membrane bituminoase şi polistiren Arcon din Sfântu Gheorghe (Covasna), un business de 20 de milioane de euro, pe care nu l-ar vinde însă nici pe un preţ dublu. Ţiţeiu susţine că a pus pe picioare această afacere încă din 1994, iar în ultimii 16 ani a investit în total 19-20 de milioane de euro în dezvoltarea companiei. „Nu voi ceda tentaţiei nici chiar dacă primesc o ofertă de 40 de milioane de euro. Sunt decis să nu vând pentru moment, cu toate că în ultimii ani, mai multe companii din domeniu s-au arătat interesate de a achiziţiona un pachet majoritar“, a declarat Ţiţeiu pentru Forbes România.

Afaceristul mai spune că Arcon a înregistrat în primele cinci luni ale anului o creştere de 15% în volum pe segmentul de membrane bituminoase şi de 9% în valoare comparativ cu perioda similară din 2009. Ţiţeiu susţine că acest lucru se explică prin intensificarea eforturilor de vânzare în prima jumătate a anului şi prin majorarea exporturilor cu 25%. „O cotă importantă din exporturi merge în Bulgaria, Ungaria şi Grecia“, a spus omul de afaceri, care şi-a bugetat o creştere de 10%, la peste 22 milioane de euro pentru anul în curs. Arcon a început să producă polistiren expandat din 2005, iar investiţiile pe care le-a derulat până în prezent în capacităţile de producţie de polistiren se ridică la opt milioane de euro. În prezent, compania cu peste 160 de angajaţi are o capacitate de producţie zilnică de 80.000 de mp de membrane şi de 900.000 de metri cubi de polistiren expandat anual.

În afară de businessul actual, Ţiţeiu susţine că a mai condus şi alte afaceri. A intrat în lumea antreprenorilor încă din mai 1990, când a deschis un atelier mecanic în care producea piese de schimb pentru industria tutunului. Povesteşte relaxat că fondurile iniţiale au provenit din vânzarea unor stupi de albine. „Imediat după Revoluţie, puteai să faci orice business. Eu am exportat mobilă, am importat şampoane.  Afacerea cu membrane bituminoase am început-o în 1993, iar în 1994 am câştigat cea mai mare lucrare de hidroizolaţie făcută vreodată în România, pentru fabrica Daewoo de la Craiova, de 450.000 de metri pătraţi“, povesteşte proprietarul Arcon.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii