Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes 500 |
|

Ioan Țițeiu – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Ioan Țițeiu Avere: 14-15 milioane de euro Varsta: 54 de ani Resedinta: Covasna Domeniu/Companie: Construcții  

Ioan Ţiţeiu este unul dintre cei mai activi antreprenori din judeţul Covasna. Inginer de meserie, conduce în acest moment unul dintre cei mai cunoscuţi producători de membrane bituminoase şi polistiren din ţară – firma Arcon. Ţiţeiu a pus bazele companiei în urmă cu 17 ani, iar acum firma are o cifră de afaceri de 23 de milioane de euro şi un profit consistent, de peste 2 milioane de euro.

Anul trecut, Arcon raportase venituri totale de 20 de milioane de euro. Rezultatele bune ale companiei se explică prin eforturile companiei de a creşte vânzările atât în ţară, cât şi în străinătate. Ţiţeiu exportă în acest moment cu predilecţie în Bulgaria, Ungaria şi Grecia. Arcon a început să producă polistiren expandat din 2005, iar investiţiile pe care le-a derulat până în prezent în capacităţile de producţie de polistiren se ridică la 8 milioane de euro.Deşi firma are venituri anuale de peste 23 de milioane de euro, Ţiţeiu spune că nu ar renunţa la companie nici pentru 40 de milioane de euro.

Omul de afaceri este foarte ataşat de businessul său, pentru care vede un potenţial consistent în ciuda contextului economic ostil din domeniul construcţiilor. Antreprenorul a intrat în afaceri încă din mai 1990, când a deschis un atelier mecanic în care producea piese de schimb pentru industria tutunului. Fire întreprinzătoare, în trecut a mai exportat mobilă şi a importat produse de îngrijire a corpului. Afacerea cu membrane bituminoase a început-o în 1993, iar în 1994 a câştigat cea mai mare lucrare de hidroizolaţie făcută în România, pentru fabrica Daewoo de la Craiova, de 450.000 de metri pătraţi.

Vezi care era averea lui Ioan Țițeiu în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii