Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Ioan şi Victor Becali

Ioan Becali.jpg
Avere: 50-52 milioane de euro Reşedinţă: Bucureşti Domenii: impresariat, imobiliare

Cei doi fraţi, Ioan şi Victor, se numără printre cele mai cunoscute figuri ale fotbalului românesc. Deşi au firi diferite, temperamentalul Ioan Becali şi fratele său Victor, mult mai calculat în declaraţii, conduc majoritatea afacerilor împreună. Ioan Becali, poreclit Giovani, s-a făcut cunoscut în lumea fotbalului în calitate de impresar, după ce i-a transferat pe Gică Hagi şi Gică Popescu în Spania, la Real Madrid şi Barcelona. Ulterior, Ioan Becali şi-a pierdut licenţa în urma unor nereguli descoperite la transferul lui Florin Bratu, la Galatasaray. Fratele său mai mic, care are licenţă de agent FIFA, a preluat conducerea companiei de -impresariat sportiv.

Cei doi fraţi deţin monopolul asupra transferurilor de fotbalişti din România, dar cel mai important client al lor rămâne Adrian Mutu. Fraţii Becali îl apără pe Mutu în procesul cu Chelsea Londra, de la care fotbalistul român a fost alungat după scandalul consumului de cocaină. Dacă vor pierde procesul, Adrian Mutu va trebui să plătească echipei londoneze o sumă-record de 17 milioane de euro. Pe de altă parte, dacă instanţa le va da dreptate, este de aşteptat ca fraţii Becali să primească un comision frumos din partea controversatului fotbalist al Fiorentinei. Cei doi impresari deţin şi alte afaceri în afară de fotbal, despre care preferă să nu vorbească.

Au proiecte imobiliare cu precădere în Pipera şi case închiriate, care valorează peste trei milioane de euro. În ultimele luni, Giovani Becali a preferat să renunţe la apariţiile publice şi să aloce mai mult timp pentru călătorii. Deşi tabloidele vorbesc despre un posibil divorţ între Giovani şi columbianca Narda Stella Becali, impresarul nu pare deloc îngrijorat. Ba mai mult, se gândeşte tot mai serios să achiziţioneze un iaht cu care să călătorească departe de ochii indiscreţi ai presei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii