Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Imobiliare |
|

Ioan Popa – 500 Miliardari Ediţia 2011

Nume: Ioan Popa Avere: 8-9 milioane de euro Varsta: 43 de ani Resedinta: Caraș Severin Domeniu/Companie: Panificație, imobiliare

În panificaţie, criza nu se simte atât de rău. O dovedeşte Ioan Popa, unul dintre acţionarii (şi directorul general) producătorului de paste Pangram din Caraş-Severin. Compania a anunţat la mijlocul lunii aprilie a acestui an achiziţia vechii mori din localitatea Bocşa (judeţul Caraş-Severin). Clădirea ce datează din anul 1870 va fi renovată în urma unei investiţii de 5 milioane de euro. Din această sumă, 2 milioane sunt obţinute prin fonduri europene, iar 3 milioane de euro reprezintă finanţare proprie. Potrivit declaraţiilor omului de afaceri, moara va avea o capacitate de producţie de 150 de tone pe zi şi va fi prevăzută cu şase silozuri, cu o capacitate de stocare de 12.500 de tone. „Va fi a doua moară de grâu dur din România care va produce, însă, şi făină din grâu moale, ambele fiind extrem de necesare pentru procesarea pastelor Monte Banato“, declara în luna aprilie Ioan Popa, care este totodată şi preşedinte interimar al PNL Reşiţa.

Potrivit acestuia, excedentul anual de 20.000 de tone de făină ar urma să fie folosit ca materie primă pentru o fabrică de produse de panificaţie congelate. Pentru realizarea acesteia este necesară o investiţie de 6 milioane de euro, jumătate din această sumă fiind atrasă prin fonduri europene. „După estimările noastre, moara va începe să macine în august 2012, iar fabrica va deveni funcţională două-trei luni mai târziu. Vor fi create 200 de locuri de muncă, în timp ce producătorii agricoli din zonă au marea şansă să ne ofere materia primă. Am ales Bocşa şi nu Reşiţa din considerente pur economice. Acolo exista o moară, terenul necesar pentru ceea ce avem de gând să facem, calea ferată este foarte aproape şi avem la îndemână toate celelalte utilităţi“, mai spunea Ioan Popa. Potrivit datelor companiei de cercetare de piaţă MEMRB România, Monte Banato este lider pe piaţa produselor făinoase cu o cotă de aproape 20%.

Vezi care era averea lui Ioan Popa în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii