Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Ioan Olaru

Ioan Olaru.jpg
Avere: 13-14 milioane de euro Vârstă: 51 de ani Reşedinţă: Braşov Domenii: Imobiliare, turism, industrie, construcţii             

Omul de afaceri de 51 de ani conduce grupul de firme Oligopol (construcţii şi instalaţii de gaze), compus din 15 firme. Evoluţia lor a fost marcată de scăderi la unele firme, dar și de uşoare creşteri la altele. Spre exemplu, Grup Oligopol a avut anul trecut o cifră de afaceri de 2,16 milioane euro, faţă de 1,82 milioane euro în 2008. În acelaşi timp, S.U.D.V Braşov (fabrica de produse de tăiat de la Tractorul) a ajuns la afaceri de 1,4 milioane de euro faţă de 2,65 milioane euro în 2008.

Ioan Olaru a făcut investiţii importante în domeniul imobiliar şi mai are încă proiecte în derulare. El este proprietarul a 6.000 de metri pătraţi pe care a finalizat în 2009 construcţia unor spaţii comerciale din Centrul Civic al Braşovului. Mai are însă de finalizat construcţia a două blocuri, aflate în aceeaşi zonă. Tot la capitolul amânări se poate enumera şi cartierul de vile din Poiana Braşov.

Proprietar pe mai multe hoteluri, Olaru nu este mulţumit de gradul de ocupare a acestora, motiv pentru care a fost nevoit să reducă din personal şi din alte costuri.

Pe plan personal dar nu numai, Olaru duce un război de lungă durată cu alt afacerist din Braşov, Ioan Neculaie. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis în luna martie a acestui an, printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă, respingerea recursului formulat de Ioan Neculaie împotriva unei decizii a Curţii de Apel Alba din aprilie 2009 care îi anulează acestuia dreptul de proprietate asupra pachetului majoritar de acţiuni la societatea „Pro Roman“, administratorul uzinei Roman.

Antreprenorul din Braşov are acţiuni la mai multe firme, printre care Comat, Prodlemn (fabrică de lemn), Hotel Royal, Hotel Panoramic, Hotel Central, Hotel Piatra Mare, Royal Palace şi Royal Sport.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii