FacebookTwitterLinkedIn

Ioan Olaru a ţinut capul de afiş al ziarelor locale prin conflictul deschis pe care îl are de ani buni cu patronul clubului de fotbal FC Braşov, Ioan Neculaie. Cei doi oameni de afaceri s-au judecat pentru un teren care îi aparţinea lui Olaru şi pe care Neculaie a construit fără niciun drept o piscină şi o sală de conferinţe pentru hotelul Piatra Mare pe care îl patronează. Anul acesta, Judecătoria Braşov a închis dosarul şi a luat decizia ca Ioan Neculaie să readucă terenul la starea iniţială şi să demoleze construcţiile ridicate abuziv. În plus, patronul FC Braşov a primit sentinţa de patru ani cu suspendare, pe care o consideră incorectă şi pe care o va contesta în instanţă.

Pe de altă parte, victoriosul Olaru consideră la rândul lui că sentinţa a fost mult prea blândă cu Neculaie şi va cere o pedeapsă mai mare pentru acesta. „Acum poate să vină şi în limbă la mine, să vină cu Obama. Merg până la capăt. O dată nu a vrut să vină la mine, să spună că îmi dă măcar banii pe care îi plătesc impozit la Primărie, câteva zeci de milioane de lei anual, timp de şase ani, pentru terenul pe care a construit ilegal“, spune Olaru despre intenţiile tardive de reconciliere ale lui Neculaie.

Omul de afaceri de 52 de ani conduce grupul de firme Oligopol (construcţii şi instalaţii de gaze), compus din 15 firme, cu evoluţii oscilante în ultimul an. Ioan Olaru a derulat investiţii importante în domeniul imobiliar şi mai are încă proiecte în derulare. El este proprietarul unei suprafeţe de 6.000 de metri pătraţi, în Centrul Civic al Braşovului, pe care a finalizat în 2009 construcţia unor spaţii comerciale. Mai are însă de terminat construcţia a două blocuri, aflate în aceeaşi zonă. În plus, miliardarul a sistat pentru moment construirea unui mic cartier de vile din Poiana Braşov. Olaru mai este acţionar la o serie de hoteluri din judeţul Braşov.

Antreprenorul din Braşov figurează ca acţionar la mai multe firme, printre care Comat, Prodlemn (fabrică de lemn), Hotel Royal, Hotel Panoramic, Hotel Central, Hotel Piatra Mare, Royal Palace şi Royal Sport.

Vezi care era averea lui Ioan Olaru în 2010