Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Ioan Niculae, singurul român în ediţia americană a topului Forbes din 2014

Ioan Niculae
Miliardarul român are 1,2 miliarde de dolari din cele 6,4 trilioane de dolari cât  însumează averea cumulată a celor din top.

Ioan Niculae (59 de ani) este singurul român care apare în topul american al celor mai bogaţi oameni din lume.

Averea fondatorului Interagro (agricultură şi industria chimică) este estimată de către ediţia americană la 1,2 miliarde de dolari, iar el ocupă locul 1372 din cei 1.645 de miliardari ai lumii.

Vezi aici care sunt cei mai bogati oameni din lume

Forbes menţionează că Niculae are şi investiţii într-o uzină de cogenerare şi într-un hotel la Marea Neagră şi a fondat Consiliul Investitorilor Români. Miliardarul a început prin a lucra la o companie agricolă deţinută de stat, după care şi-a creat propria firmă. Hobby-ul său e vânătoarea, mai scrie ediţia americană. 

Pentru al doilea an la rând, Ioan Niculae a fost în 2013 cel mai bogat român în ediţia românească a topului Forbes 500 Miliardari, cu 1,1 mld euro, după ce în 2012 l-a detronat pe Dinu Patriciu. Proprietatul grupului de firme InterAgro, Ioan Niculae, și-a menținut averea constantă în jurul cifrei de 1 miliard de euro. Ingrășămintele chimice reprezintă două treimi din afacerile grupului InterAgro, iar proprietarul clubului de fotbal Astra Giurgiu este  și cel mai mare proprietar de teren agricol. 

Află ce alţi români au mai apărut în topul miliardarilor lumii

Pentru a afla mai multe despre Ioan Niculae și ceilalți antreprenori români cu averi de sute de milioane de euro citiţi varianta digitală a revistei Forbes Romania sau descărcați aplicația de iPad Top 500

Citiți aici despre începuturile în afaceri ale lui Ioan NIculae.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii