FacebookTwitterLinkedIn

Alături de Niculae, au fost condamnați în dosarul Mită la PSD au mai fost condamnați  Gheorghe Bunea Stancu,  la trei ani de închisoare și  Gheorghe Teodorescu şi Viorel Barac, la doi ani şi jumătate, cu executare. Instanţa a mai decis confiscarea sumei de 641.000 de lei de la Ioan Niculae.

În primă instanţă, Judecătoria Sectorului 1 a decis, în 20 noiembrie 2013, achitarea omului de afaceri Ioan Niculae, aceeaşi decizie fiind luată şi în cazul lui Gheorghe Bunea, Viorel Bărac şi Gheorghe Teodorescu.

Citiți aici despre începuturile lui Ioan Niculae în afaceri.

În cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu s-a folosit de influenţa şi autoritatea pe care le avea ca preşedinte al organizaţiei judeţene Brăila a PSD pentru a obţine, cu încălcarea dispoziţiilor legale privind finanţarea partidelor politice, suma de un milion de euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau să fie folosiţi în campania electorală prezidenţială, desfăşurată la sfârşitul anului 2009, pentru susţinerea candidatului PSD, Mircea Geoană.

Ioan Niculae a fost cel mai bogat român în fiecare dintre ultimele patru ediții ale Forbes 500 Miliardari și, până anul acestasingurul român care figura pe lista miliardarilor lumii, editată de ediția americană a Forbes.

Ioan Niculae este cel mai mare agricultor și cel mai mare industriaș din România și a construit un Consiliu al Investitorilor România, ca o contrapartidă a influenței tot mai mari a Consiliului Investitori Străini. Grupul de firme pe care îl deține, Interagro, este cel mai mare jucător din industria chimică și, prin intermediul combinatelor de îngrășăminte de la Turnu Măgurele (Donaw Chem), Bacău (Amurco), Slobozia (Chemgas), Piatra Neamț (Ga-Pro-Co) și Făgăraș (Nitroporos), este cel mai mare consumator de gaze naturale din țară, consumul acestora fiind comparabil cu consumul casnic al întregii populației a României.

GALERIE FOTO: Cine este Ioan Niculae, cel mai bogat om de afaceri din România

Omul de afaceri a adăugat anul trecut portofoliului său din domeniul agriculturii o nouă fabrică, de lucernă. Investiția de aproximativ 10 milioane de euro într-o fabrică în întregime mecanizată i-a permis o diversificare importantă a activității sale din domeniul agricol și este destinată aproape în întregime exportului pe piețe cu consum în creștere, precum Orientul Mijlociu și Asia. În plus, cele peste 50.000 de hectare pe care le cultivă anual și capacitatea de stocare de 1,2 mil. tone i-au permis omului de afaceri să fie imun la fluctuațiile pieței și să beneficieze de pe urma creșterii prețurilor materiilor prime de pe parcursul anului.

Vezi cine sunt cei mai bogaţi oameni din România