Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Ioan Niculae, adus la DNA

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost adus vineri la Direcția Națională Anticorupție pentru a fi audiat în dosarul în care procurorii au făcut, în urmă cu o zi, percheziții la domiciliul său și la sediul firmei Interagro, informează Agerpres.
Ioan Niculae

Ancheta DNA în cazul omului de afaceri vizează cercetarea unor aspecte infracționale semnalate de ANAF referitoare la tranzacțiile comerciale dintre SC Interagro SA și SC Libarom Agri SRL privind materiale de promovare prin presa scrisă, machete publicitare, materiale promoționale, imprimare, au declarat pentru Agerpres surse judiciare. Potrivit surselor citate, în acest caz ar fi vorba de un prejudiciu de peste 2 milioane euro.

Aceleași surse au precizat că Dorin Cocoș ar fi susținut, într-un denunț la DNA, că în perioada 2008 — 2009 Ioan Niculae i-ar fi cerut sprijin pentru influențarea unor funcționari publici și demnitari în vederea elaborării unei hotărâri de guvern prin care să fie acordate subvenții pentru îngrășăminte din producția internă, ceea ce ar fi condus la subvenționarea indirectă a combinatelor controlate de acesta, care produceau la acel moment circa 90% din producția de îngrășăminte. Cocoș ar fi urmat, susțin sursele, să fie recompensat financiar pentru aceste demersuri cu suma de 1 milion de euro.

Procurorii DNA au făcut joi mai multe percheziţii la locuinţe şi sedii de firme ale omului de afaceri Ioan Niculae.

Vezi cum și-a făcut averea Ioan Niculae, cel mai bogat om din România

În 2000, Ioan Niculae a devenit primul patron al fostei Societăţi Naţionale Tutunul Românesc (SNTR), după ce a câştigat licitaţia de privatizare a firmei de stat, iar în paralel, omul de afaceri a cumpărat şi a concesionat mai multe terenuri.

În acest moment, grupul de firme deține în proprietate cinci combinate de îngrășăminte chimice, la Turnu Măgurele (Donaw Chem), Bacău (Amurco), Slobozia (Chemgas), Piatra Neamț (Gaproco) și Făgăraș (Nitroporos).

Ioan Niculae este unul dintre cei mai importanți agricultori din România, cultivând anual o suprafață de peste 55.000 de hectare de teren agricol. Din 2008 a demarat investiții importante și în domeniul enxergiei electrice.

El mai deține și clubul de fotbal Astra Giurgiu.

Ioan Niculae a fost cel mai bogat român în fiecare dintre ultimele patru ediții ale Forbes 500 Miliardari și, până anul acestasingurul român care figura pe lista miliardarilor lumii, editată de ediția americană a Forbes.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii