FacebookTwitterLinkedIn

Decizia Curţii de Apel Braşov este definitivă.

După pronunţarea sentinţei, Ioan Neculaie a fost încătuşat şi urcat într-o dubă a poliţiei pentru a fi dus în arest.

Ioan Neculaie (59 ani) este cercetat pentru două infracţiuni de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani, aflate în concurs real.

Anchetatorii au stabilit că în perioada martie 2013 – mai 2015, în calitate de acţionar majoritar la SC ICIM S.A. Braşov şi SC Fotbal Club Braşov S.A., el s-a asociat cu Stelian Florin Păunescu (director economic în cadrul grupurilor de firme Prescon SA şi Roman SA şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al ICIM Braşov şi FC Braşov) şi cu Corina Eugenia Slăvilă (jurist în cadrul grupului de firme controlate de Neculaie).

VEZI AVEREA LUI IOAN NECULAIE ÎN TOP FORBES 500 MILIARDARI!

Asocierea dintre cei trei a fost făcută cu scopul de a ajuta clubul FC Braşov să stabilească în mod fraudulos un TVA deductibil în cuantum de aproape 7 milioane lei prin înregistrarea în contabilitatea clubului a unei operaţiuni nereale, respectiv a achiziţiei la 24 ianuarie 2014 a unei presupuse investiţii de la SC ICIM SA Braşov constând într-o bază sportivă situată în Braşov, potrivit procurorilor.

TOP 10 TELEVIZIUNI CU CELE MAI MARI COTE DE PIAȚĂ ÎN IANUARIE 2016