Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Ioan Moldovan

Avere: 16-17 milioane de euro Vârstă: 53 ani Reşedinţă: Bistriţa Domenii: Hoteluri, producţia şi conservarea cărnii

Deşi în urmă cu un an omul de afaceri Ioan Moldovan reuşea să acceseze fonduri europene de circa patru milioane de euro, bani pe care urma să îi folosească pentru dezvoltarea afaceriii pe care o deţine în domeniul producţiei şi conservării cărnii, afacerile din 2009 nu au reuşit să treacă peste pragul din 2008.

Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor, compania Agro-Invest Prod a înregistrat în 2009 o cifră de afaceri de 12,9 milioane de euro, în scădere comparativ cu rezultatul de acum doi ani: 17,8 milioane de euro. Şi profitul firmei a scăzut de patru ori, până la valoarea de 50.000 de euro. Omul de afaceri controlează 52% din compania Agro-Invest Prod, soţia sa, Maria, deţinând restul de 48 de procente. Cei doi deţin atât prin participaţii individuale cât şi prin intermediul Agro-Invest circa 98% din firma Combis S.A., specializată, de asemenea, în domeniul prelucrării cărnii.

Prin intermediul abatorului din Bistriţa compania vinde atât pe piaţa locală cât şi pe cea europeană carne şi mezeluri din vită şi porc. De asemenea, compania importă o parte din materia primă din Austria.

În paralel cu afacerea din domeniul procesării cărnii, Ioan Moldovan deţine şi două hoteluri celebre: Coroana de Aur, amplasat în centrul oraşului Bistriţa, şi castelul Dracula, situat în Munţii Bârgăului, în localitatea Piatra Fântânele. Acesta din urmă a fost ani la rând o destinaţie căutată de turiştii din Europa, America sau Asia, toţi fiind impresionaţi de castelul din celebrul roman „Dracula“.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii