Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Ioan Moldovan – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Ioan Moldovan Avere: 14-15 milioane de euro Varsta: 54 de ani Resedinta: Bistrița-Năsăud Domeniu/Companie: Turism, producția și industrializarea cărnii  

Omul de afaceri bistriţean, care controlează societatea Agro-Invest Prod, alături de soţia sa, Maria, a fost angajat al complexului Coroana de Aur din Bistriţa, în calitate de bucătăr, unitate pe care, peste ani, avea să o cumpere, alături de un alt simbol al regiunii, Hotelul Dracula, situat în Pasul Tihuţa din Munţii Bârgăului. Cei doi soţi mai deţin, atât prin intermediul Agro-Invest Prod cât şi în nume personal, aproximativ 98% din compania Comis SA, specializată în domeniul industrializării cărnii. Produsele fabricilor sunt comercializate sub brandul „Jupânul“, atât pe piaţa internă, cât şi pe cea europeană. Pentru fabricarea mezelurilor din carne de porc şi vită, materia primă obţinută din resurse interne este completată cu importuri din ţări membre ale Uniunii Europene.

Castelul Dracula, situat în localitatea Piatra Fântânele, este de departe cea mai celebră proprietate a lui Ioan Moldovan. Inaugurat în 1983, aceasta se vrea a fi o reconstituire a castelului care ar fi aparţinut unui domn căruia localnicii îi spuneau Dracula. Ruinele se găsesc pe Vârful Răchiteaua, la câţiva kilometri depărtare de amplasamentul actual. Hotelul are o capacitate de 63 de camere şi, alături de complexul Coroana de Aur din centrul Municipiului Bistriţa, sunt cele mai valoroase active din turism ale familiei.

Vezi care era averea lui Ioan Moldovan în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii