Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Ioan Istrate – 500 Miliardari Ediția2011

Nume: Ioan Istrate Avere: 18-19 milioane de euro Varsta: 54 de ani Resedinta: Alba Domeniu/Companie: Fabricarea îngheţatei, imobiliare  

Ioan Istrate, proprietarul producătorului de îngheţată Alpin 57 Lux, speră să-şi menţină afacerile în acest an cel puţin la nivelul din 2010, când erau raportate 14 milioane de euro. Antreprenorul din Sebeş se aşteaptă la o stagnare a vânzărilor, mai ales că îngheţata nu este un produs de necesitate maximă pentru români. Iar în condiţiile crizei economice, când fiecare ban contează, clienţii sunt mult mai atenţi când fac cumpărăturile.

În cei 18 ani de activitate, compania din Sebeş a reuşit să intre în topul producătorilor prezenţi pe piaţa românească şi să se bată pentru prima poziţie. Persoană tenace şi perseverentă, Istrate şi-a încercat norocul în mai multe domenii. Cea mai cunoscută afacere a sa este Alpin 57 Lux, un business pe care l-a construit pe cont propriu. A început cu două maşini de îngheţată şi a schimbat de trei ori amplasamentul. În 2005, a investit circa 20 de milioane de euro într-o unitate de producţie.

Alpin 57 Lux este un business de familie care a rezistat cu succes în timp pe o piaţă concurenţială din cauza multinaţionalelor. Principala marcă din portofoliu este Alpin. Pe lângă îngheţată, Istrate mai are la Sebeş și o secţie de patiserie congelată. Chiar dacă nu se ridică la nivelul afacerilor cu îngheţată, îi aduce bani buni, mai ales iarna, când vânzările de îngheţată se reduc. Istrate dispune şi de o reţea de 12 depozite frigorifice, care a presupus investiţii de circa 5 milioane de euro.

Istrate mai are afaceri şi în domeniul imobiliar sau al turismului. Anul trecut a inaugurat la Sebeş un hotel de trei stele – investiţie de 2 milioane de euro –, în urma reabilitării celui mai vechi han săsesc din localitate (Leul de Aur). Istrate a refăcut o clădire construită la 1255 care era folosită drept han de călătorii care traversau oraşul. Tot aici a amenajat o sală de conferinţe, precum şi mai multe galerii comerciale. Ioan Istrate este unul dintre membrii fondatori ai Clubului de Golf de la Pianu de Jos.

Vezi care era averea lui Ioan Istrate în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii