Cautare
, Contributor

Tech |
|

Ioan Iacob, Qualitance: Confortul și moartea sunt prieteni buni

Radu Constantinescu și Ioan Iacob, acționari și cofondatori ai companiei autohtone furnizoare de servicii IT Qualitance, și-au propus să aibă afaceri de aproximativ cinci milioane de euro în acest an, după ce au raportat în 2014 o cifră de afaceri de circa trei milioane de euro, în contextul în care au multe proiecte în derulare în Statele Unite ale Americii (SUA).
Radu Constantinescu si Ioan Iacob Qualitance

„Pentru anul în curs vrem să creștem afacerile cu peste 60%, jumătate din venituri vor fi generate de proiectele realizate în SUA”, spune Radu Constantinescu, director financiar al companiei.

Dacă, în 2013, veniturile Qualitance erau de 1,9 milioane de euro, din care 15% proveneau din SUA, în 2014 au ajuns la trei milioane de euro, din care 35% din SUA.

Qualitance a fost înființată în 2007 și în prezent are aproximativ 150 de angajați. În portofoliul companiei se regăsesc clienți precum IBM, Ubisoft, Ixia, Capgemini sau Deutsche Telekom.

Potrivit spuselor lui Ioan Iacob, directorul general al firmei, compania și-a propus să recruteze 70 – 80 de persoane în fiecare an. Motivul, aparent simplu, stă la baza extinderii Qualitance pe piața din SUA. Atunci când unul dintre consultanții companiei, Radu Cautiş, a venit cu ideea de a ajunge în Silicon Valley, Radu Constantinescu și Ioan Iacob l-au cunoscut pe Tom Chi, fost executiv al Google, care a lucrat, printe altele, la dezvoltarea Google Glass. La prima vizită în Fact0ry (o companie la care Tom Chi e director de operaţiuni), al cărei sediu este într-o casă cu pereți negri și angajații îi folosesc pentru a-și scrie diferite task-uri cu creta, Ioan Iacob a observat că într-un colț stă scris „confortul și moartea sunt prieteni buni”. Citat care le-a rămas în minte celor doi antreprenori care au ajuns la concluzia că trebuie să iasă din zona de confort pentru a încerca să facă lucruri mai mari, cu impact.

„Citatul ăsta mi-a rămas în minte. În momentul în care ai ajuns confortabil, e momentul în care cumva, ai decis să mori. Cu alte cuvinte, după cum spunea Steve Jobs, trebuie să rămâi înfometat”, povestește Ioan Iacob.
Qualitance are trei consultanți: Radu Cautiș, Robert Neivert și Tom Chi.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii