Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Ioan Gheorghe Chiţa

Avere: 20 milioane de euro Vârstă: 55 de ani Reşedinţă: Cluj Domenii: Import şi comercializare a autocamioanelor, consultanţă

Ca toată industria auto, nici firma lui Chiţa – EVW Holding (unde este acţionar cu 33%) nu face excepţie. Rezultatele sale au fost în scădere, compania clujeană înregistrând livrări de 373 de unităţi DAF, faţă de 1.300 de camioane comercializate în 2008. Cifra de afaceri a companiei importatoare de camioane DAF a fost în 2009 de 120 milioane euro, cu 17 milioane mai puţin faţă de anul precedent. Managerii societăţii au încercat să optimizeze costurile, să încheie parteneriate cu noi clienţi şi să se extindă pe pieţe noi, pentru a creşte vânzările măcar în 2010.

EVW Holding este deţinută de Ioan Chiţa cu o participaţie de 33% din acţiuni, şi Mircea Dorel Mureşan cu 17% din titluri, şi de grupul olandez E Van Wijk, cu 50% din acţiuni.

În prezent, compania desfăşoară activităţi prin intermediul biroului principal din Cluj, al reprezentanţelor din Arad, Bacău, Bucureşti, Constanţa, Suceava, Braşov, Craiova şi Iaşi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii