FacebookTwitterLinkedIn

Ioan Drăgan, Deputy CEO Trencadis, consideră că, odată ce a livrat un produs în România, care în cazul său se adresează zonei guvernamentale, și-a dat seama că produse similare sunt necesare și în alte țări. Având în vedere piața limitată intern, s-a orientat către nevoile piețelor aflate în curs de dezvoltare, precum aceea din Africa unde România „încă mai are o anumită reputație istorică”.

„Luând contextul românesc, avem o anvergură a pieței limitată și în contextul politic în care schimbăm mult prea frecvent strategia de țară și de digitalizare, precum și investițiile din această zonă care sunt întrerupte, refăcute sau regândite de fiecare dată, pe noi ne-a împins să căutăm alternative. Ne-am uitat către Uniunea Europeană, dar și în alte părți din lume, de exemplu în Africa, unde România încă mai are o anumită reputație istorică. Noi avem tehnologia, iar la ei există nevoia de a intra încet în zona de digitalizare a administrației publice. Corelând constrângerile din țară cu nevoia din piețele în curs de dezvoltare, am zis că este o investiție bună”, a declarat Ioan Drăgan, Deputy CEO Trencadis.

De asemenea, Sergiu Neguț, Co-Founder FintechOS, consideră că piața românească nu este destul de mare și de atrăgătoare ca să justifice crearea unei companii care să investească zeci și sute de milioane într-o tehnologie nouă, revoluționară.

„Nu avem nicio alternativă de a crește o companie de tehnologie cu capital din partea fondurilor de venture capital fără a pune de la bun început problema că este vorba despre o tehnologie globală. Oricum, tehnologia așa cum o știm nu are frontiere. Din momentul în care ne-am apucat să concepem ceva care să revoluționeze modul în care se construiește software-ul în industria financiară, acest lucru nu este limitat la un singur teritoriu. Sigur reglementările sunt diferite de la un teritoriu la altul. Încercăm însă să ieșim din zona de reglementare în așa fel încât să avem o tehnologie globală care poate fi portată dintr-un teritoriu în altul”, a spus acesta.