Cautare
, Contributor

Forbes.com

500 miliardari |
|

Ioan Ciolan

Avere: 32 milioane de euro Vârsta: 41 de ani Reşedinţa: Sibiu Domenii: Retail, comerţ

Ambient Sibiu, reţea naţională de bricolaj controlată de Ioan Ciolan, a trecut prin momente grele în 2009 şi 2010. Cifra de afaceri a companiei (din care Ciolan deţine 75%)  a fost în 2009 de 105,3 milioane de euro, cu 55% mai mică decât în 2008. Antreprenorul a închis încă un magazin mare, reţeaua sa ajungând acum la 14 (Sibiu, Râmnicu – Vâlcea, Alba-Iulia, Baia Mare, Bistriţa, Blaj, Cluj Napoca, Deva, Gheorghieni, Lugoj, Mediaş, Năsăud, Sighişoara şi Târgu Mureş). El mai are două depozite logistice (Sibiu şi Bucureşti) şi reprezentanţi zonali la Timişoara, Braşov şi Satu Mare (unde au existat cândva magazine). Anul trecut, antreprenorul a concediat 20% din personal (peste 500 de angajaţi), a tăiat tichetele de masă, a externalizat servicii precum transportul de aprovizionare, pază şi curăţenie şi a redus capitalul de lucru (stocuri, creanţe din piaţă). Ciolan a fost ajutat în măsurile de restructurare de consultanţii în management de la Roland Berger, sprijin care s-a întins pe o perioadă de un an şi jumătate (a început în 2009).

Situaţia dificilă prin care trece retailul de construcţii a determinat conducerea Ambient să se orienteze spre produsele economice, deşi Ciolan e convins că atunci când piaţa îşi va reveni, oferta va reveni către segmentele mediu şi superior de preţ. Acest lucru a determinat o orientare către clientul ocazional, faţă de clientul persoană juridică care aducea încasări mai mari (firme de construcţii).

Deocamdată, Ciolan nu mai poate vorbi despre expansiunea reţelei sale.  Sibianul mai este acţionar la Voestalpine Ambient Stahlhandel – societate mixtă în colaborare cu o companie austriacă din domeniul produselor metalurgice. El mai este asociat şi la Conambient (cu activitate în producţia de construcţii metalice).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii