Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Ioan Buda, șeful Poliției de Frontieră, a demisionat

Chestorul general de poliţie Ioan Buda şi-a înaintat, joi, demisia din funcţia de inspector general al Poliţiei de Frontieră Române, din motive personale, informează IGPF într-un comunicat transmis AGERPRES.
Ioan Buda

„La final de mandat, chestorul general de poliţie Ioan Buda transmite poliţiştilor de frontieră întreaga sa apreciere pentru efortul depus şi pentru profesionalismul de care au dat dovadă constant. De asemenea, mulţumeşte pentru implicare şi pentru sprijin tuturor colaboratorilor instituţionali, celor din rândul societăţii civile, dar şi organizaţiilor profesionale şi sindicale ale poliţiştilor”, precizează sursa citată, preluată de Agerpres.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, raportul a fost înaintat, pentru aprobare, ministrului Afacerilor Interne.

Demisia are loc pe fondul blocajelor de la Vama Nădlac, unde mii de oameni au stat ore în șir la cozi, iar în weekend au declanșat o adevărată revoltă la punctul de trecere a frontierei.

Ioan Buda a condus Poliția de Frontieră în perioada 2010-2015, apoi a fost secretar de stat în Ministerul de Interne, pentru un an. La sfârșitul lui 2016, el a revenit la conducerea Poliției de Frontieră. În iunie 2018, a fost numit de Carmen Dan, ministrul de Interne la acea vreme, la conducerea Poliției Române.

În august 2019, Buda a fost destituit de la conducerea Poliției Române, în contextul crimelor de la Caracal. De la acea dată, el a revenit la conducerea Poliției de Frontieră.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii