FacebookTwitterLinkedIn

Începând de astăzi, publicul îşi poate nominaliza preferaţii la http://thenextweb.com/startupawards/romania.

TheNextWeb.com este o sursă globală de ştiri despre tehnologie, business şi cultură – un site lansat în 2008 și care are un trafic lunar de circa 6 milioane de vizitatori. Conferinţa The Next Web este a doua cea mai mare conferinţă despre internet din Europa şi are loc în luna aprilie a fiecărui an în Amsterdam, Olanda.

Romanian Startup Awards face parte din turneul european Startup Awards, un eveniment care va avea loc în perioada 15 ianuarie – 28 februarie și care celebrează antreprenoriatul în hub-urile tehnologice ale Europei. În fiecare ţară vor fi înmânate 7 premii la evenimentele care vor avea loc în Berlin, Londra, Dublin, Paris, Barcelona, Bucureşti, Varşovia, Amsterdam, Kiev, Moscova, Istanbul şi Copenhaga. Categoriile de concurs sunt: start-up-ul anului, cel mai bun (co-)fondator, cea mai bună aplicaţie web, cea mai bună aplicaţie mobile, cea mai bună experienţă a utilizatorului, cel mai bun desing şi cel mai bun investitor. Câştigătorii TNW Startup Awards sunt aleşi prin vot de către public.

„Start-up-urile au jucat întotdeauna un rol important în evenimentele The Next Web – la conferinţele noastre participă în fiecare an multe companii tinere şi promiţătoare. Este extraordinar faptul că putem să întâlnim aceste start-up-uri în propriile hub-uri tehnologice pe măsură ce ne deplasăm în Europa pentru a sărbători antreprenoriatul. La TNW Romanian Startup Awards căutăm cele mai talentate minţi antreprenoriale ale României şi ne propunem să aducem împreună reprezentanţii tehnologiei româneşti pentru o seară extraordinară”, spune Patrick de Laive, Co-Fondator The Next Web.

Pemiile TNW Romanian Startup Awards sunt decernate la alegerea publicului care are posibilitatea de a vota concurenţii preferaţi. Primul pas este nominalizarea startup-urilor favorite cu patru săptămâni înainte de eveniment. Ulterior vor fi aleşi 5 finalişti pentru fiecare categorie de către juriul format din Ziad M. Kane, CEO TheNextWeb.com, Patrick deLaive (Co-Fondator The Next Web) şi editorii Robin Wauters şi Martin Bryant. Urmează apoi perioada de vot în cadrul căreia, timp de o săptămână, publicul are posibilitatea de a-şi alege favoriţii.

Câştigătorii celor 7 categorii de concurs (start-up-ul anului, cel mai bun co-fondator, cea mai bună aplicaţie web, cea mai bună aplicaţie mobile, cel mai bun design, cea mai bună experienţă a utilizatorului şi cel mai bun investitor) vor fi anunţaţi la ceremonia de decernare a premiilor care va avea loc pe data de 5 februarie în Bucureşti.

Premiile vor fi înmânate de co-fondatorul The Next Web, Patrick de Laive, şi de reprezentanţii Geekcelerator. Câştigătorii vor primi bilete la conferinţa The Next Web care va avea loc în luna aprilie 2013 la Amsterdam, alături de premii oferite de partenerii locali.