Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Imobiliare |
|

Investitorul local Lotus Center a achiziționat complexul multifuncțional Oradea Plaza. Tranzacția a fost consiliată de Colliers International

Grupul de firme cu capital autohton Lotus Center, cel mai mare proprietar de centre comerciale din Oradea, a achiziționat complexul multifuncțional Oradea Plaza din portofoliul dezvoltatorului Portico Investments România, într-o tranzacție consiliatăde compania de consultanțăimobiliarăColliers International.
Oradea Plaza

Oradea Plaza este un proiect imobiliar mixt poziționat strategic în Centrul Civic al orașului, care dispune de o suprafațăînchiriabilăde aproximativ 7.900 de metri pătrați distribuiți egal între birouri de clasa A și spații de retail, la care se adaugă2.400 de metri pătrați de teren liber pentru dezvoltare viitoare.

Complexul are în prezent chiriași de retail din toate ariile, de la servicii bancare sau de telefonie, până la farmacii, cafenele, magazine de fashion și un loc de joacăpentru copii, printre care eMag, Carrefour, Staer, Sensiblu, Medlife, NN sau BRD. Dat în funcțiune în 2010 de către investitorul internațional Portico Investments, complexul multifuncțional include prima clădire de birouri de clasa A dezvoltatăîn centrul orașului Oradea.

”Interesul pentru achiziția Oradea Plaza a fost semnificativ atât din partea investitorilor internaționali, cât și din partea investitorilor locali. Oradea este un oraș cu o dezvoltare impresionantăîn ultimii ani, care a atras sute de milioane de euro din fonduri europene și investiții private. Orașul are un potențial bun de dezvoltare economicăși imobiliară”, spune Robert Miklo, Director Investment Services la Colliers International.

Tranzacția face parte din strategia Portico Investments de a-și extinde amprenta în România prin achiziția mai multor spații de retail cu chiriașunic din Capitalăși din alte orașe mari din țară. În urma achiziției Oradea Plaza, grupul de firme cu capital autohton Lotus, care are în portofoliu și centrele comerciale Lotus Retail Park, Oradea Shopping City, Trade Center și Lotus Center, devine cel mai mare jucător imobiliar din segmentul de retail din Oradea.

”În trecut, România a avut un volum destul de mic de investitori locali pe piața de active imobiliare. Dar odatăcu maturizarea gradualăa pieței, au prins elan tot mai mulți investitori locali, inclusiv antreprenori români cu business-uri puternice în principalele centre regionale din țară. Numai în ultimii doi ani, tranzacțiile de active imobiliare comerciale care au implicat cumpărători cu capital românesc s-au ridicat la peste 400 de milioane de euro”, precizează Simina Niculiță, Partner & Head of Retail Agency la Colliers International.

Valoarea investițiilor cu capital autohton a reprezentat, în 2019, aproximativ un sfert din totalul investițiilor imobiliare realizate în România, iar evoluția din ultimii ani a fost accelerată. În perspectivă, existăun potențial important de creștere a investițiilor locale în real estate, începând chiar din 2020, care se contureazăa fi cel mai bun an pentru investițiile imobiliare din România din perioada post-criză.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii