FacebookTwitterLinkedIn

Specializat în parcurile de retail și centre de conveniență, Mitiska REIM deține 24 de parcuri de retail în România, cu  o suprafață închirabilă brută de 132.000 de mp. Întregul portofoliu a fost construit și administrat de Mistiska, alături de partenerul său din România, compania Square 7 Properties.

O parte din bani vor fi alocați pentru a finaliza parcul de retail din Baia Mare aflat în construcție, dar și pentru dezvoltarea extensiilor la parcurile de retail din Tulcea, Slatina și Mediaș.

„România este acum una dintre economiile cu cea mai rapidă creștere din UE, depășind semnificativ media UE din ultimii cinci ani la creșterea PIB, a consumului privat și a puterii de cumpărare. Cu toate acestea, piața românească rămâne insuficient deservită în ceea ce privește spațiul de vânzare cu amănuntul modern pe cap de locuitor, în timp ce cheltuielile consumatorilor cresc mai repede decât în ​​Europa de Vest, ceea ce noi credem că va favoriza puternic conceptul de parcuri de retail”, spune Clemens Petschnikar, CEO of Square 7 Properties.

În toamna lui 2020, Mitiska a mai obținut o finantare de 33 de milioane de euro de la Erste Group Bank AG pentru patru parcuri de retail din România.

„Suntem încântați să extindem relația noastră cu Mitiska REIM în România, după refinanțările cu succes a secțiunilor din portofoliul lor în 2019 și 2020. La Erste Group Bank AG, credem în forța și reziliența comerțului cu amănuntul pe timp de pandemiei, precum și în oportunitățile semnificative de pe piața românească”, precizează Claus Graggaber, Head of International Commercial Real Estate Finance în cadrul Erste Group Bank AG.

Anul trecut, Mitiska REIM a vândut parcul comercial din Arad pe care-l dețineau în parteneriat cu Square 7, în urma unei tranzacții de circa 20 de milioane de eurp. De asemenea, compania a vândut și centrul Praktiker din Brașov.

Mitiska REIM a construit un portofoliu de peste 70 de proprietăți cu peste 700.000 de mp suprafață închiriabilă 11 țări: Belgia, Olanda, Franța, Germania, Spania, Portugalia , România, Polonia, Republica Cehă, Slovacia și Serbia.