FacebookTwitterLinkedIn

Industria IT&C și cea financiară au atras un interes crescut al investitorilor în perioada octombrie 2013- aprilie 2014 în România, conform studiului Deloitte.

Achiziția Nextebank și a pachetului majoritar în Star Storage plasează Axxess Capital printre cele mai active fonduri de investiții din România.

Resource Partners, 3TS, Francisco Partners, Enterprise Investors și Intel Capital au fost de asemenea active, în perioada menționată.

Sunt mai mulți factori care contribuie la îmbunătățirea încrederii investitorilor, dat fiind că aceștia sunt interesați din nou să investească în regiune. Întrucât numărul respondenților care se așteaptă să strângă fonduri în regiune s-a dublat, ajungând la 19% față de studiul precedent, lucrurile s-ar putea să stea chiar mai bine, mai arată studiul citat.

Condițiile economice ajută la redresarea pieței: două treimi din respondenți se așteaptă ca situația economică să se îmbunătățească, cu 43% mai mult față de studiul anterior, acest nivel al încrederii nemaifiind atins din 2004, când opt țări din Europa Centrală au intrat în Uniunea Europeană.

Proporția respondenților care se așteaptă la o revenire a activității tranzacționale s-a dublat față de ultimul studiu DeloitteCE Private Equity Confidence, ajungând astfel la 60%, ceea ce indică un nivel maxim al încrederii în ultimii doi ani.

Totodată, un sfert din respondenti (27%) se așteaptă ca finanțarea să fie disponibilă mult mai rapid. Finanțările proaspete combinate cu o creșterea a disponibilității finanțarii pot să propulseze Europa Centrala la vârful performanței.