FacebookTwitterLinkedIn

Imperiul francizelor

Povestea celui mai mare operator de francize din România a fost spusă, în premieră, chiar de omul care a construit acest imperiu.

Conform prospectului, în prezent, principalul acționar este Radu Dimofte, care controlează 43,6%, asociat cu Lucian Vlad, cu 33,3% din acțiuni, şi cu Nicolae Badea, cu 23% din acţiuni.

Livetext de la #ForbesCEEForum 2017. Ziua II

Creată în mai 2017, pentru a consolida operațiunile, compania operează 104 restaurante dintre care 67 de unități KFC (63 în România, două în Republica Moldova şi două în Italia) şi 37 de unităţi Pizza Hut (16 sunt unităţi de livrare, Pizza Hut Delivery). Sphera deţine franciza pentru operarea restaurantelor KFC şi Pizza Hut în România, Republica Moldova şi în două regiuni din nordul Italiei.

Lanțul de restaurante cu specific mexican Taco Bell își anunță oficial intrarea pe piața din România din această toamnă

Una din subsidiarele Sphera va deschide primul restaurantul Taco Bell  din România în această săptămână.

În perioada 2012 – septembrie 2017, compania a lansat 40 de restaurante noi, iar până la finele acestui an, plănuiește zece noi deschideri de restaurante.

Primul restaurant Pizza Hut din România se redeschide

Vânzările Sphera au crescut cu 26,8%, anul trecut, comparativ cu anul anterior, ajungând la 514,5 milioane de lei. Profitul net al companiei a avansat cu 9%, în aceeași perioadă, ajungând la 51,6 milioane de lei, iar cel operațional cu 8,3%, până la 73,5 milioane de lei.

Wood&Company, Raiffeisen Bank şi Alpha Finance sunt brokerii acestei listări, iar banca de investiţii Rothchild este consultantul financiar.