Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

Investiţiile străine directe în ușoară creștere, cu 3,8 %

investitii.jpg
Investiţiile străine directe au crescut în perioada ianuarie- noiembrie 2012 cu 3,8%, până la 1,44 miliarde de euro, faţă de  1,38 miliarde de euro, în aceeași perioadă a anului precedent.

Potrivit informațiilor Băncii Naționale a României (BNR), participaţiile la capital consolidate cu pierderea netă estimată au însumat 473 milioane euro, iar creditele intra-grup 967 milioane euro. Investiţiile străine directe au finanţat aproape 34% din deficitul contului curent.

Investiţiile străine atrase de România se află din 2008 pe un trend puternic descrescător. În 2011, acestea au atins minimul ultimilor nouă ani, sub nivelul înregistrat în 2003, de 1,95 miliarde de euro.

Având în vedere investiţiile preconizate în sectorul energetic, proiecțiile privind investițiile străine ce vor fi atrase de România în acest an sunt mai optimiste. Potrivit unor declarații ale premierului Victor Ponta din luna noiembrie a anului trecut, volumul investiţiilor străine directe se va ridica în 2012 la un nivel mai mic sau egal cu cel consemnat în 2011, de 1,9 miliarde euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii