Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Investițiile în renovarea clădirilor istorice din București au depășit 100 milioane de euro

Investiţiile în renovarea clădirilor istorice din Bucureşti au însumat în ultimii trei ani peste 100 milioane euro, numărul persoanelor interesate să cumpere clădiri istorice vechi, interbelice, în zone ultracentrale, fiind în creştere, potrivit celor de la ESOP Consulting.
Bucuresti

Printre investitori se numără şi grupuri specializate în investiţii imobiliare precum NEPI, Global Vision, Iberia, Hercesa, S+B Gruppe, dar şi companii sau persoane fizice care privesc această piaţă ca o variantă de plasament, precum compania FF Group Romania, care inaugurează o clădire istorică renovată în această lună.

Ascensiunea segmentului office în București

În total, stocul celor 2.058 de clădiri istorice aflate pe lista monumentelor istorice din Bucureşti însumează circa 926.100 mp, din care circa o treime, cu o suprafaţă totală de 277.830 mp sunt renovate sau în curs de renovare şi au potenţial comercial, potrivit estimărilor ESOP Consulting.

Odată finalizate lucrările de renovare, investitorii introduc aceste clădiri în circuitul comercial, iar chiriile de prezentare pentru spaţiile de birouri în clădiri istorice, renovate, variază între 12 şi 18 euro/mp/lună.

Orașul care se dezvoltă puternic în imobiliare

O proprietate ultracentrală, cu o arhitectură valoroasă, reprezintă o investiţie pe termen mediu şi lung, care isi pastreza valoare in timp sau exista sanse destul de mari de crestere a valorii acestor proprietăți.  Promovată la o chirie adaptată pieţei oricând îşi va găsi clienţi, fie din domeniul office, retail sau hotelier etc”, a declarat Alexandru Petrescu, managing partner la ESOP Consulting/ Corfac International.

Investitorii și-au îndreptat atenția de-a lungul timpului către clădirile de peste 1.000 mp.

NEPI și Ovidiu Șandor încep a treia fază din The Office

„Printre potenţialii chiriaşi actuali ai ESOP interesaţi de astfel de clădiri se numără ambasade, instituții de cultură, companii de marketing și publicitate, consultanță in afaceri, avocatură, clinici medicale, instituții de învățămant privat, precum și alte tipuri de companii care activează în domeniul de servicii profesionale sau personale”, adaugă Alexandru Petrescu.

Ultima proprietate de acest gen intrată pe piaţă este cea a grupului FF Group Romania, situată în zona Magheru –Universitate, cu vizibilitate maximă, cu o suprafaţă totală construită de 4.858 mp şi cu o suprafaţă închiriabilă de 2.160 mp.

Cine sunt premianții de la Gala Forbes Best Office Buildings 2016?

Un alt investitor este şi grupul S+B Gruppe, care a renovat o clădire istorică de pe Bulevardul Magheru,  cu o investiţie de 20 milioane de euro şi l-a transformat într-un centru mixt, de birouri şi spaţii comerciale, numit Magheru One.

O altă proprietate renovată in ultima perioadă este cea a Global Vision, care a investit într-un centru de afaceri rezultat prin renovarea unei clădiri vechi, situate în zona Universitate, cu o suprafaţă închiriabilă totală de 2.285 mp.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii