Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Imobiliare |
|

Investițiile imobiliare în Europa au ajuns la 70 mld. euro în trimestrul II al anului. Marea Britanie și Germania, principalele piețe care au susținut revenirea

Investițiile imobiliare în Europa au ajuns la 70 miliarde de euro în trimestrul II din 2021, în creștere cu 45% față de aceeași perioadă a anului trecut.
Saving,Money,For,Real,Estate,With,Buying,A,New,Home

La această creștere a contribuit în principal Marea Britanie, care a înregistrat în trimestru II 2021 un avans de 279% al investițiilor imobiliare la 16,8 miliarde euro, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

De asemenea și Germania a revenit puternic în trimestrul al doilea, contribuind cu 17,8 miliarde de euro la totalul de investiții imobiliare din Europa, în creștere cu 27% față de trimestrul II 2020.

Alte piețe care s-au redresat în al doilea trimestru sunt Danemarca, Norvegia, Spania și Suedia.

Performanța puternică a celui de-al doilea trimestru a dus volumul investițiilor din prima jumătate a anului la 125,6 miliarde de euro, o scădere de 9% față de 138,7 miliarde de euro, înregistrate în aceeași perioadă din 2020.

Volumul investițiilor în sectorul industrial a crescut cu 64% în semestrul I din 2021 la 25,4 miliarde de euro, potrivit datelor CBRE.

Investițiile în sectorul de birouri au crescut cu 37% în al doilea trimestru al anului, ajungând la 22 miliarde de euro în Europa, Marea Britanie fiind și ea luată în calcul.

Recuperări semnificative în cursul trimestrului II au fost observate în Marea Britanie (creștere cu 300%), Spania (creștere cu 249%) și Germania (în creștere cu 67%).

Odată cu ridicarea parțială a restricțiilor de călătorie în Europa, volumele de investiții hoteliere au dat, de asemenea, semne de redresare, majorându-se cu 9% în primul semestru la 6,4 miliarde de euro. Italia, Franța, Marea Britanie, Germania și Spania au contribuit cel mai mult la această creștere.

În sectorul rezidențial, volumul investițiilor a ajuns la 28,3 miliarde de euro, în scădere cu 26% față de aceeași perioadă a anului trecut. Investitorii manifestă în continuare interes pentru sectorul locuințelor multifamiliale din întreaga Europă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii