Pandemia accelerează calendarul investiţiilor în tehnologiile digitale pentru sectorul de petrol şi gaze, arată un studiu EY în rândul directorilor executivi din sectorul de petrol şi gaze. Un procent de 92% dintre aceştia consideră că, în următorii trei ani, succesul va fi determinat de capacitatea companiilor lor de a-şi recalifica forţa de muncă, scrie news.ro.
”90% dintre directorii executivi din sectorul de petrol şi gaze consideră că investiţiile în tehnologie şi în forţa de lucru sunt esenţiale pentru a supravieţui în actualele condiţii de piaţă”, arată studiul EY Oil and Gas Digital Transformation and the Workforce Survey 2020.
Un procent de 58% dintre respondenţi au declarat că pandemia provocată de COVID-19 a scos în evidenţă importanţa investiţiilor în tehnologiile digitale, majoritatea plănuind să facă investiţii mari (29%) sau moderate (51%) în raport cu bugetul total.
”Pandemia a comprimat semnificativ calendarul de adoptare a tehnologiilor digitale de la un interval de cinci ani la o perioadă de trei luni. Economiile de costuri pe care le oferă tehnologiile digitale companiilor sunt critice pentru supravieţuire în contextul actual al preţurilor reduse, în care companiile din sectorul de petrol şi gaze caută să obţină o mai mare eficienţă operaţională şi să crească productivitatea de-a lungul întregului lanţ valoric. Cu toate acestea, pentru a valorifica din plin aceste investiţii, companiile de petrol şi gaze au nevoie de abilităţile necesare pentru a exploata şi utiliza aceste tehnologii la potenţialul lor maxim”, spune Andy Brogan, lider EY Global Oil & Gas.
Un procent de 92% dintre directorii executivi consideră că, în următorii trei ani, succesul va fi determinat de capacitatea companiilor lor de a-şi recalifica forţa de muncă. ”92% din directorii globali intervievaţi au indicat capacitatea de recalificare rapidă ca fiind crucială. Adaptarea muncii la distanţă este încă un factor care creează o oportunitate pentru companiile locale de a atrage operaţiuni de back-office de la colegii lor regionali cu costuri mai mari ale forţei de muncă – cu condiţia să ne recalificăm mai rapid”, afirmă Mihai Drăghici, senior manager consultanţă, EY România.
Totuşi, doar 9% dintre ei afirmă că au un plan solid implementat în acest sens, iar 3% sunt ferm convinşi că organizaţia lor este în măsură să-şi instruiască personalul cu abilităţile necesare, potrivit studiului EY.
Directorii executivi, care au participat la studiu, au menţionat drept principale obstacole pentru o recalificare eficientă şi în timp util: timpul necesar pentru recalificare (97%), multitudinea priorităţilor concurente (95%) şi dificultatea evaluării progresului înregistrat de angajaţi.
Studiul a fost realizat pentru a măsura rata de adoptare a tehnologiilor şi abilităţilor digitale în industria de petrol şi gaze.