FacebookTwitterLinkedIn

Anul trecut, veniturile totale ale companiilor producătoare de software și servicii IT din România s-au ridicat la 2,42 miliarde de euro, cu o creștere de 14% estimată pentru 2015.

Cele mai mari oportunități de creștere pentru 2015 sunt pe sectoarele de servicii și produse larg consum (creștere estimată de 9,8%) și, respectiv, industrie (8,1%). Creșterea estimată pentru 2015 a cifrei de afaceri generate de sectorul de software și servicii IT pe piața internă este de aproximativ 10%, conform estimărilor ANIS.

Pe termen mediu, până în 2018, cele trei sectoare vor reprezenta în continuare cei mai mari cumpărători de tehnologie, înregistrând fiecare o creștere estimată de 10%.

„Sursa principală de creștere pentru piața internă de software și servicii IT o reprezintă investițiile în tehnologie dinspre sectorul privat. Este singura șansă pentru creșterea competitivității acestui segment, mai ales pentru IMM-uri, în condițiile în care ne așteptăm ca achizițiile din administrația publică să fie într-o ușoară scădere anul acesta”, spune Valerica Dragomir, director executiv al ANIS.