Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Auto |
|

Investiții UE de 118 milioane de euro în 10 proiecte de transport din România

Uniunea Europeană a anunţat joi că investeşte aproape 2,2 miliarde euro în 140 de proiecte cheie de transport în toate statele membre, iar în cazul României vor fi investite aproape 118 milioane de euro în cadrul a 10 astfel de proiecte, informează Agerpres, conform reprezentanţei Comisiei Europene în România.
shutterstock_Uniunea-Europeana-steaguri

Printre cele 10 proiecte selectate din România se numără în primul rând modernizarea liniei de cale ferată Gara de Nord Bucureşti – Aeroportul Internaţional Henri Coandă, care va beneficia de o finanţare de la UE în valoare de 48,4 milioane euro.

Un alt proiect este modernizarea liniei de cale ferată Coşlariu – Cluj-Napoca (studiu de fezabilitate), care va beneficia de o finanţare de la UE în valoare de 9,4 milioane euro.

O finanţare de la UE de la 17,4 milioane euro va primi proiectul privind modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti – Craiova (studiu de fezabilitate).

Un alt proiect este modernizarea liniei de cale ferată Apahida – Suceava (studiu de fezabilitate), care va beneficia de o finanţare de la UE în valoare de 26,7 milioane euro.

O finanţare de la UE în valoare de 4,3 milioane euro va fi acordată proiectului privind modernizarea liniilor şi instalaţiilor de cale ferată de la Complexul Feroviar Bucureşti Nord (studiu de fezabilitate), notează Agerpres.

Adina Vălean, comisar UE pentru transporturi: „Contribuţia UE în cuantum de 2,2 miliarde euro la această infrastructură de transport esenţială va contribui la impulsionarea redresării; ne aşteptăm ca această contribuţie să genereze investiţii în valoare de 5 miliarde euro”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii