Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Energie |
|

Investiții de 88 de milioane de euro în sistemul de monitorizare a calității aerului din România

Sistemul de monitorizare a calității aerului din România va fi îmbunătățit în următorii trei ani, astfel încât poluarea din orașe să poată fi prognozată cu câteva zile înainte, la fel ca în cazul prognozei meteo, informează Radio România Actualități.
 aboneaza-te
poluare

Reprezentanții Ministerului Mediului au semnat marți un contract în valoare de 88 de milioane de euro, destinat creșterii numărului stațiilor naționale de măsurare a poluării cu încă 60 de unități.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat că noul sistem de prognoză a poluării va fi realizat prin suprapunerea datelor furnizate de meteorologii de la ANM cu o bază de date națională a emisiilor de poluanți, conform Radio România Actualități

Costel Alexe: Exact cum astăzi avem o prognoză meteo, vom avea și una privind calitatea aerului pe care populația o va putea consulta zilnic. Prognoza va furniza informații cu privire la nivelul poluanților în aer pentru următoarele 24-48 sau 72 de ore, oriunde în țară. Asta înseamnă că oricine va ști, de exemplu, de luni cum va fi calitatea aerului marți sau miercuri. Cu o asemenea prognoză, oamenii îşi vor putea face mai bine planurile de ieşire în aer liber, iar autoritățile vor putea impune măsuri pe termen scurt, evident, vor putea manageria mult mai bine aceste situații de criză.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii