Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Investiție străină de peste 4,5 milioane de dolari în România

O companie  minieră de origine britanică- Vast Resources-, a investit anul trecut peste 4,5 milioane de dolari în România. Investiția a vizat cele două mine administrate de companie pe teritoriul țării noastre: la Băița Plai, județul Bihor și în Mănăilă, județul Suceava.
mineri

Sumele atribuite au vizat activități precum întreținerea infrastructurii celor două mine, dotarea minelor cu echipamente noi, mentenanța celor două situri, proiecte de mediu și formarea profesională a angajaților.

Andrew PreleaSuma investită până acum în proiectele din România a avut rolul de a pregăti minele și personalul pentru reînceperea activității. Pe termen lung, Vast Resources va investi constant atât în proiectele miniere, cât și în comunitățile din jurul acestora”, a declarat Andrew Prelea, Președinte și Director Executiv al Vast Resources (România).

Odată cu începerea activității companiei în România, numărul de angajați ai celor două mine a crescut cu peste 50%. Astfel, compania are, în prezent, un număr de 180 de angajati, cifră care se previzionează că se va dubla până la finele anului 2016. Înainte de a se întoarce în mină, inginerii minieri au participat la cursuri de specializare, siguranță, sănătate și management.

Compania de explorare și exploatare minieră Vast Resources a reînceput activitatea în cariera Mănăilă în luna august a anului trecut, urmând ca în cursul anului 2016 să demareze lucrările și la Mina Băița. Activitatea companiei în România vizează exploatarea de materiale polimetalice, iar investițiile pe termen lung vor avea în vedere atât întreținerea și reabilitarea minelor, cât și instruirea angajaților .

Fondată la sfârșitul anului 2005, compania Vast Resources are ca obiect de activitate explorarea zăcămintelor minerale din Zimbabwe și Africa de Sud. În completarea activității din Africa, în mai 2013, Vast Resources și-a îndreptat atenția către România, în vederea dezvoltării strategiei de business.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii