FacebookTwitterLinkedIn

Murotti Valley este denumirea proiectului turistic demarat de către Alessio Karkhi şi Nicu Hagivreta, anunță Agerpres.

Inițial, aceștia vor investi 10 milioane de euro și în primă fază proiectul va include construirea a 74 de vile cu două, trei şi patru camere. Acestea vor fi finalizate în primul trimestru din 2021 (39 de unităţi) şi la finalul lui 2021 (35 de unităţi).

În acest moment, este deja operaţională o pârtie de schi cu o lungime de 800 de metri şi o instalaţie de teleschi, o a doua pârtie, cu o lungime de 5.000 de metri şi o instalaţie de telescaun, fiind prevăzută spre predare la finalul lui 2021.

“Murotti Valley va reprezenta un concept unic în România şi în regiune şi avem ca obiectiv să dezvoltăm pe termen lung o adevărată staţiune montană, cu multiple facilităţi şi opţiuni de petrecere a timpului liber. Am plecat de la necesitatea unei staţiuni montane integrate în România, o ţară cu extrem de multe resurse atractive, dar cu foarte puţine atracţii turistice din punct de vedere al produselor finite. Vrem să dezvoltăm turismul local şi să aducem la standarde occidentale potenţialul existent, să punem în valoare frumuseţile acestei ţări”, a declarat Alessio Karkhi, unul dintre investitorii din cadrul proiectului.

În ansamblu, Murotti Valley va fi o staţiune turistică integrată, cu un potenţial de până la 1.000 de vile şi cu o multitudine de facilităţi şi opţiuni de petrecere a timpului liber indiferent de anotimp, de la peste 50 de kilometri de pârtii de schi la zonă de magazine, spaţii de închiriere a echipamentelor sportive sau spaţii destinate copiiilor.

La finalul proiectului, Murotti Valley este prevăzut să includă şi un campus universitar al universităţi din industria ospitalităţii din Laussane, Elveţia, un centru de îngrijire şi de relaxare pentru seniori cât şi o clinică de detoxifiere, în timp ce zona rezidenţială a proiectului are un potenţial de dezvoltare de până la 1.000 de vile.