Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Investiție de 7 milioane de euro la ArcelorMittal Galaţi

ArcelorMittal Galați a investit peste șapte milioane de euro pentru modernizarea unui set de turbosuflante, în vederea reducerii consumului de energie la Furnalul 5.
 aboneaza-te

„Derulăm un program amplu de creștere a eficienţei energetice pentru Compania noastră, iar actuala investiție face parte din acest program, permițându-ne să eficientizăm imediat, cu efect pe termen lung, consumul de energie”, a declarat Bruno Ribo, Director General al ArcelorMittal Galaţi.

Setul de turbosuflante consumă acum doar 32 – 40 de tone de abur pe oră, faţă de 70 de tone înainte de modernizare. Datorită consumului eficient de abur, Compania poate, acum, să producă o cantitate de energie pe care o poate utiliza în procesul de producţie. De asemenea, a fost implementat un nivel ridicat de automatizare, axat pe creșterea eficienței operațiunilor, a mai anunțat compania.

Investiţia face parte din Proiectul “Energize”, care are scopul de a reduce consumul de energie cu 15% în următorii cinci ani. Planul de acţiune al acestui proiect vizează o serie de departamente, de la procese şi echipamente energo-intensive la activităţi de birou.

În ultimii 10 ani, ArcelorMittal Galaţi a anunțat investiții de aproximativ 800 de milioane de euro pentru modernizări tehnologice, ale echipamentelor de producţie şi înlocuirea utilajelor uzate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii