Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Sănătate |
|

Investiţie de 2,9 milioane lei la Fundeni

Suma a fost folosită pentru amenajarea spaţiilor din Centrul de Uronefrologie şi Transplant Renal şi pentru aparatură medicală.
fundeni-1

La Fundeni, in cadrul Centrului de Uronefrologie şi Transplant Renal, a fost inaugurat un bloc operator cu zece săli de intervenţiii chirurgicale  şi un nou departament de transplant utilat la standarde de top.  Acesta a costat   2,9 milioane lei, bani folosiţi pentru amenajarea spaţiilor ultramoderne pentru tot centrul şi aparatura medicală  ultraperformantă şi de ultimă generaţie.  Concomitent, a fost complet reabilitată și dotată cu tehnologie modernă și Secția de A.T.I. a Centrului, secție ce cuprinde 22 de paturi. Suma provine din venituri proprii, finanţare de la Ministerul Sănătăţii şi sponsorizări.

Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni spune că “dotarea secţiei cu mobilier specific şi aparatura medicală de ultimă generaţie (…) lărgesc semnificativ gama de proceduri şi patologii ce pot fi rezolvate acum în acest departament. De asemenea, mediul şi mijloacele de lucru ale personalului medical sunt radical îmbunătăţite, creând premisele unor mai bune performanţe medicale”.

In cadrul celui mai mare centru de specialitate urologică din Europa se pot acoperi cu succes toate cele 13 supraspecialităţi ale chirurgiei urologice (chirurgie laparoscopică, chirurgie oncologică şi reconstructivă, chirurgie vasculară, chirurgie sub microscopul operator etc). Aici lucrează astăzi 21 de chirurgi urologi, 24 de medici rezidenţi, 7 medici anestezişti şi 3 medici nefrologi.

Acad. I.Sinescu , directorul Centrului de Uronefrologie şi Transplant Renal, susţine că “România nu este nevoită să trimită în străinătate pacienţi pentru intervenţii urologice, la Centrul de Chirurgie Urologică din Fundeni, comparabil astăzi cu centre de specialitate din elita mondială, sunt tratate cu succes cele mai complexe şi mai complicate cazuri”.

La Centrul de Uronefrologie şi Transplant Renal Fundeni au fost  in 2014 un număr de 14.805 de internări , cu o medie de 37 de intervenţii chirurgicale urologice pe zi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii