Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

Investiție de 26 mil. lei în primul parc logistic din Moldova

Gala_Forbes_500-2010-_opt4.jpg
Primul parc logistic din zona Moldovei va fi construit până la sfârșitul acestui an cu o investiție de 26,34 milioane lei. Proiectul a fost inițiat de omul de afaceri Bogdan Pițigoi, iar o parte din suma investită provine din  fonduri europene.

,,Construcția parcului a început în luna februarie, în comuna Lețcani, urmărindu-se crearea primului parc logistic din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, în vederea atragerii de investiții și stimularea creării de noi locuri de muncă. Deschiderea oficială este programată pentru primavara lui 2014”, a declaratomul de afaceri Bogdan Piţigoi, care controlează grupul de firme Tester. Circa 14,06 milionane lei (3,4 milioane euro) din suma investită în acest proiect provine din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.

Parcul logistic comuna Lețcani – județul Iași va cuprinde spații de depozitare/producție ușoara, inclusiv anexe (capacitate totală de 9.364,50 metri patrați suprafață utilă) și spații de birouri, inclusiv anexe (1.845,19 metri patrați suprafață utilă).

,,Închirierea acestor spații se va face pentru aproximativ 5 euro pe metru pătrat”,a declarat Bogdan Pițigoi, un preț sub nivelul celor practicate în prezent pe piață.

Totodată, investitorii estimează că parcul va fi ocupat în proporție de 65% în primii doi ani. ,,Ne așteptăm la cel puțin 20 de IMM-uri și eventual și o întreprindere mare”, a mai declarat omul de afaceri.

În ceea ce privește amplasarea, parcul se construiește la intrarea în Iași, în apropiere a drumului european E85, a soselei de centura a judțului și a viitoarei autostrăzi Ungheni – Targu Mureș. Potrivit investitorilor prin acest proiect vor fi create circa 77 de locuri de muncă permanente în cadrul firmelor gazduite de aceasta structură.

Realizatorul acestui proiect este firma SC Solo SRL, deținută de Bogdan Pițigoi, care mai controlează și grupul de firme Tester, în parteneriat cu Ion Țiriac.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii