Cautare
, Contributor

Lideri |
|

Investiţie de 24 de milioane de euro la fabrica Arctic din Găeşti

ARCTIC5_noua_linie_de_productie_31.10_.JPG
Compania Arctic a inaugurat o nouă linie de producţie, extinzând astfel cu 25% capacitatea de producţie a fabricii din Găeşti. 

Investiţia s-a ridicat la 23,9 milioane euro, din care 13,7 milioane euro reprezintă contribuţia Arctic, iar 10,2 milioane de EUR au fost acordate de Guvern sub forma unui ajutor de stat. În urma investiţiei, vor fi create 572 de noi locuri de muncă în următorii 5 ani.

Levent Çakıroğlu, preşedinte în cadrul Holdingului Koç şi CEO al Grupului Arçelik A.Ş. a spus că acest prilej că “după achiziție, am investit permanent în Arctic, iar acest lucru s-a reflectat într-o deosebită transformare a companiei. Arctic a devenit cea mai mare fabrică de frigidere din Europa,  cu o capacitate de 2,5 milioane unități pe an”.

 „Inaugurarea noii linii de producţie este o confirmare valoroasă a investiţiilor continue realizate de Arçelik în Arctic. După achiziţie, am investit permanent în Arctic, lucru reflectat în transformarea extraordinară a companiei. Am transferat către Arctic tehnologia avansată a Grupului Arçelik, prin investiţii care s-au ridicat la 108 de milioane de euro din 2002 şi până în prezent”, a mai spus CEO-ul Grupului Arçelik A.Ş.

De la preluarea de către Arçelik, capacitatea de producţie a Arctic a crescut de la 300 de mii de unităţi la 2,5 milioane de unităţi pe an, Arctic devenind cel mai mare producător de frigidere din Europa.

La rândul său, Monica Iavorschi, directorul general al Arctic a spus că ”această creştere a capacitații de producție ne va permite să ne extindem și mai mult activitatea și să ne consolidăm poziția, atât pe piața internă cât și la export”.

Arctic a încheiat primele nouă luni ale anului cu o cifră de afaceri de 222 de milioane de EUR, cu 10% mai mult decât în perioada similară a anului precedent, peste 85% din cifra de afaceri provenind din vânzarea produselor fabricate la Găeşti.

Arctic şi-a consolidat poziţia de lider pe piaţa locală şi în 2013, cu o cotă de piaţă de 36%, ca urmare a evoluţiei mărcilor Arctic şi Beko, iar în 2012, Grupul Arçelik a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 4,6 miliarde de EUR. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii