Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Afaceri |
|

Investiții de 222 milioane de euro pentru modernizarea și realizarea infrastructurii de apă în județul Ilfov

Comisia Europeană a aprobat primul proiectul în acest an, în valoare de 222 milioane de euro, fonduri europene, pentru modernizarea și realizarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Ilfov din România, finanțat prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).
Retea apa

Investițiile vor contribui la reducerea pierderilor de apă, protecția biodiversității, dar și la înființarea de locuri de muncă: în faza de implementare – 1.500 de locuri de muncă temporare, iar în etapa operațională – 72 de locuri de muncă permanente.

În actuala perioadă de programare, 2014-2020, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare au fost semnate deja 22 proiecte noi, în valoare totală de 4,44 miliarde euro, pentru extinderea și modernizarea rețelelor de apă/ apă uzată.

În urma implementării proiectelor din sectorul de apă peste 4,2 milioane persoane vor avea la dispoziția apă potabilă la standarde euro. În același timp, de rețelele de canalizare extinse/ îmbunătățire vor beneficia 5,1 milioane locuitori echivalenți.

Noile investițiile le completează pe cele începute în perioada anterioară de programare, prin intermediul Programului Operațional Sectorial Mediu. Din aceste proiecte, 29 au fost fazate, iar continuarea lor este finanțată din POIM.

Totodată, alte 23 proiecte noi cu o valoare estimată de 4,7 miliarde euro se află în diferite stadii de pregătire, cele mai avansate fiind proiectele regionale Iași, Mehedinți, Teleorman, Tulcea și Vaslui. La acestea se adăugă și 41 proiecte de asistență tehnică.

La nivelul POIM – sector apă, până în prezent au fost semnate 92 contracte de finanțare (80% din totalul proiectelor din portofoliu – investiții noi, proiecte fazate și de asistență tehnică) în valoare eligibilă de 5,15 mld. euro, fiind atins un nivel de supracontractare de 197%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii