FacebookTwitterLinkedIn

Unul dintre cei mai cunoscuți jucători din industria locală de tutun, British American Tobacco a încheiat o investiție în valoare de 175 milioane de euro în propria sa fabrică situată în Ploiești.

Componenta majoră a acestei investiții este aceea de a transforma România în centru de producție al consumabilelor pentru produsele care încălzesc tutunul pentru Uniunea Europeană, au anunțat oficialii companiei.

“Cele 175 milioane de euro investite în fabrică în ultimii doi ani au permis dezvoltarea unui nou spațiu de producție pentru consumabilele destinate produselor de încălzire a tutunului, precum și o extindere a capacităților existente de producție de țigarete. Totodată, investiția a inclus achiziția de mașini și dezvoltarea clădirilor și a infrastructurii. În total, a fost creat un spațiu suplimentar de producție de aproximativ 4.200 de metri pătrați, o creștere de aproape 20% în mai puțin de doi ani”, a punctat într-un comunicat de presă, citat de Agerpres, Ram Addanki, director Asia, Europa Centrală și de Sud, British American Tobacco.

În România, compania deține o cotă de piață de 53% din totalul pieței de tutun.