Cautare
, Contributor

SmallBusiness |
|

Investiție de 170.000 euro într-un program Erasmus pentru tinerii antreprenori

Antreprenoriat
Comisia Europeana finanțează cu 170.293 de euro un proiect Erasmus dedicat tinerilor întreprinzători, Programul oferă noilor antreprenori posibilitatea de a lucra alături de un antreprenor experimentat dintr-o altă țară a Uniunii Europene.

,,Growing-Up”, este un proiect care presupune un stagiul în străinătate care poate dura între o luna și șase luni. Noii antreprenori primesc o alocație financiară destinată acoperirii costurilor cu transportul și cazarea. Cuantumul acesteia depinde de țara aleasă ca destinație pentru schimbul de experiență.

Afacerile pot proveni  din orice domeniu de activitate și nu există limită de vârstă pentru participanți și vizeaza “noii antreprenori”și “antreprenorii gazda“.

“Noii antreprenori” sunt cei care intenționează să își lanseze propria afacere sau care deja au inițiat una în ultimele 3 luni. “Antreprenorii gazdă” trebuie să dețină sau să administreze un IMM in Uniunea Europeană de cel puțin 3 ani.

Programul este gestionat prin intermediul unei rețele de puncte de contact locale (Camere de comerț, incubatoare de afaceri și alte organizații care sprijină IMM-urile), numite organizații intermediare, prezente în diferite țări ale UE.

Perioada de implementare este februarie 2013 – ianuarie 2015.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii